Wanneer is een Doorlopende Reisverzekering voordeliger

Wanneer is een Doorlopende Reisverzekering goedkoper of voordeliger dan een kortlopende Reisverzekering?

Dat hangt met name af van hoe vaak en hoe lang je op vakantie gaat per jaar. Denk daarbij ook aan een weekendje weg want die tellen ook gewoon mee. Bij de meeste verzekeraars ben je al bij minimaal één overnachting in Nederland gewoon verzekerd met je doorlopende reisverzekering. Handig bijvoorbeeld tijdens festivals, gezien de kans op (water)schade of diefstal.

Als je in een jaar niet heel vaak op vakantie gaat, kun je net zo goed een kortlopende reisverzekering afsluiten. Je betaalt dan alleen voor de dagen dat je echt op reis bent. Maar ga je ongeveer 4 weken per jaar weg? Dan is de doorlopende reisverzekering het overwegen waard. Het voordeel van die verzekering is dat je niets meer hoeft af te sluiten als je besluit nog een weekendje weg te gaan. Dat is wel zo gemakkelijk. De kortlopende reisverzekering sluit je maar voor één vakantie af.

Natuurlijk spelen er nog andere factoren mee, bijvoorbeeld of je ook je wintersportdekking of onderwatersport wilt meeverzekeren.

Op ohra.nl staat een handige tool waarmee je eenvoudig kunt berekenen wat in jou geval de meest voordelige reisverzekering variant is.

Voor een overzicht van alle Reisverzekering acties. Of ga direct vergelijken in onze reisverzekering vergelijker.