Overstappen van Zorgverzekering? Doe het vóór half december

Natuurlijk ben je druk met het vergelijken van zorgverzekeringen en je wilt misschien wel overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Wacht dan niet tot de laatste weken van december. Aanmelden voor half december heeft meer voordelen dan je denkt.

Geen dubbele premie betalen
Stap je over aan het einde van het jaar, dan heeft je huidige zorgverzekeraar zijn automatische incasso’s mogelijk al verwerkt. Je betaalt dan aan je huidige en nieuwe zorgverzekering de premie voor januari 2024. Je ontvangt het bedrag natuurlijk wel terug van je huidige zorgverzekeraar.

Je ontvangt je polis meestal binnen 10 dagen
Aan het einde van het jaar is het bij verzekeraars vaak erg druk. Het is dan mogelijk dat je je polis niet binnen 10 dagen ontvangt. tap je eerder over, dan kun je er vanuit gaan dat je je nieuwe polis binnen ongeveer 10 werkdagen ontvangt.

Je kunt je bij veel zorgverzekeringen aanmelden voor gespreid betalen eigen risico
Wil je in 2024 gebruikmaken van gespreide betaling van het eigen risico? Bij de meeste zorgverzekeringen kun je je hiervoor aanmelden tot en met 31 december 2023. Je hebt dan wel een relatienummer nodig. Deze staat op je polis. Stap je over aan het einde van het jaar, dan ontvang je je polis pas in het nieuwe jaar. Aanmelden voor gespreid betalen eigen risico in 2024 is dan vaak niet meer mogelijk.

Overstappen van Zorgverzekering begint met vergelijken. Vergelijk dus zo snel mogelijk de zorgverzekeringen als je wilt overstappen.