De premie van de Basis Zorgverzekering

De voorwaarden en services verschillen per basisverzekering. Daarom betaalt u voor de ene basisverzekering meer premie dan voor de andere.

Hoe komen deze verschillen in de premie tot stand:

  • Elke zorgverzekeraar maakt andere prijs – en kwaliteitsafspraken met zorgverleners. Daardoor komen ze uit op een andere premie voor de basisverzekering.
  • Een natura- of restitutiepolis. Bij een naturapolis gaat u naar zorgverleners waar de verzekeraar een contract mee heeft. Bij een restitutiepolis bent u vrij in de keuze van zorgverlener. Een naturapolis is goedkoper.
  • Een hoger of lager eigen risico. Iedereen heeft een verplicht eigen risico. Maar u kunt ook een vrijwillig eigen risico erbij nemen. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager uw premie. Bij de meeste Zorgverzekeraars kunt u er ook voor kiezen om uw verplichte eigen risico gespreid te betalen.
  • Gespreid betalen of in 1 keer. Premie is meestal maandelijks, maar als u in 1 keer betaalt, krijgt u korting op uw premie.

Ook dit jaar is de premie van de basisverzekering weer gestegen. Tussen de duurste en goedkoopste zorgverzekeraar zit al gauw een dik tientje per maand.
Vergelijken loont dus!
Goed vergelijken welke Zorgverzekering het beste bij je past is dus al gauw de moeite waard.

Een aanvullende verzekering?
Naast de basisverzekering kunt u zich aanvullend verzekeren voor kosten die niet in het basispakket zitten, bijvoorbeeld fysiotherapie of tandarts. De vergoedingen en premies van aanvullende verzekering verschillen per verzekeraar. Ook mogen zorgverzekeraars eisen stellen aan iemand die een aanvullende verzekering wil afsluiten. Voor een uitgebreide tandartsverzekering hebt u bijvoorbeeld een tandartsverklaring nodig.

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken welke acties en voordeel er te halen valt wanneer u uw Zorgverzekering gaat afsluiten. Kijk voor alle acties en voordeel bij het overzicht van alle Zorgverzekeringsacties.